"Ce înseamnă pentru mine să fiu scriitor? Înseamnă, pur şi simplu, să-mi urmez imaginaţia. Când scriu ceva, mă gândesc la acel ceva nu în sensul că este faptic real, ci că răspunde unui altceva mai profund. Când scriu o povestire, o scriu pentru că, într-un fel sau altul, cred în ea- nu aşa cum se crede în istoria concretă, ci, mai degrabă, aşa cum se crede într-un vis sau într-un ideal."(Jorge Luis Borges, Artă poetică)

vineri, 26 aprilie 2013

EVENIMENTUL CA STARE DE FAPT
Alianţa Colegiilor Centenare
Colegiul Naţional "Spiru Haret"
proiect


Şedinţa Cenaclului Literar a avut loc pe data de 16 martie 2013 la Şcoala Superioară Comercială  “Nicolae Kretzulescu.”






La sedinţă au participat: Prof. Adrin Costache, Prof. Codruta Matei, Prof. Angela Turculeţ, Enache Ana-Maria, Manta Evelyn Ioana, Suteu Laura Nicole, Ciocairlan Andreea, Enache Flori, Gogoasa Alexandru, Zorzoliu Iulia, Galamij Iulia, Iosif Andrei, Ciric Andrei Alexandru, Bobaru Alexandra, Voiculescu Miruna Christiana, Radu Teodora si Greceanu Andrei Gabriel.
In cadrul şedinţei s-a hotărât alegerea unui nume pentru Cenaclu şi Revistă. In urma voturilor, a fost luată decizia ca titlul să fie ales, prin acordul membrilor, dintre LiteraTa şi Cronicile Urbane şi să devină definitiv începând cu  întâlnirea din 30 martie 2013.
De asemenea, Zorzoliu Iulia a prezentat un interviu luat domnului Dan Puric, iar Şuteu Laura Nicole a citit proză ( creaţie proprie). Acestea au fost supuse discuţiei, punctându-se, în cadrul unui dialog, calităţile, dar şi defectele în realizarea diferitelor tipuri de discurs.
Părerile celor prezenţi au scos în evidenţă pe de o parte caracterul radical, dar şi frumuseţea gândurilor exprimate de actorul Dan Puric, pe de altă parte, modul în care Şuteu Laura Nicole a valorificat cuvântul în exprimarea unui fior, a unei frici esenţializate în faţa vieţii.
Următoarea şedinţă va avea loc pe data de 30 martie 2013 la Colegiul Naţional “Spiru Haret” in Sala “Constantin Noica”. Vor citi: Iosif Andrei, Iulia Galamij, Greceanu Andrei si Radu Teodora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

reactii