"Ce înseamnă pentru mine să fiu scriitor? Înseamnă, pur şi simplu, să-mi urmez imaginaţia. Când scriu ceva, mă gândesc la acel ceva nu în sensul că este faptic real, ci că răspunde unui altceva mai profund. Când scriu o povestire, o scriu pentru că, într-un fel sau altul, cred în ea- nu aşa cum se crede în istoria concretă, ci, mai degrabă, aşa cum se crede într-un vis sau într-un ideal."(Jorge Luis Borges, Artă poetică)

marți, 30 aprilie 2013


EU CÂND VREAU SĂ FLUIER....SCRIU!!!

Gogoaşă Alexandru

COLEGIUL NAŢIONAL "SPIRU HARET"

 clasa a IX a D
         

Pictând cu viaţă......



M-am tot gândit să fac şi altceva decât să scriu, şi anume să pictez. Numai că eu voi picta cu vorbe pe suflet, folosind vise. Sper să fie o adevărată  operă de artă!
Ca să iasă un tablou magnific, am luat trei stele albe şi sclipitoare de pe cerul adânc şi câteva speranţe eterne. Le-am amestecat, cum amestecă  un pictor două culori, şi a ieşit o nuanţă de lumină.
Dar, pentru că imi plac şi contrastele, am decis să adun câteva bucăţi de lună şi să iau un strop de invidie. Le-am pus împreună şi am obţinut un ton original  de întuneric. Acestea nu sunt singurele  pe care le-am obţinut prin amestecare, dar vi le voi dezvălui pată după pată!
Pentru început, voi presăra sufletul cu pulbere de puritate pentru ca, mai târziu, să strălucească bunătatea. Voi folosi o pensulă făcută din apă, aer şi foc pentru a-mi uşura munca.
 Prima dată, voi înmuia pensula în lumină şi voi încerca să pictez cerul fraged şi tânăr.. Pământul, îl voi colora cu tonul acela de întuneric. Marea, o voi picta cu o nuanţă obţinută dintr-o lacrimă şi puţin adevăr, dar o voi presăra şi cu duioşie.
În mijlocul mării enigmatice, voi contura un copac dintr-un amestec de glorie cu înţelepciune, iar deasupra lui un fulger obţinut prin combinarea unui strigăt cu frică.
Dar, orice lucru are şi o umbră, aşa că voi încerca să fac un amestec din minciună şi dor pentru a fi cât mai autentic. Undeva, pe margine, voi picta şi o stâncă dintr-o nuanţă de singurătate şi putere.
Peisajul va fi straniu, neverosimil. Voi încerca să adaug şi vântul, dar imi va fi greu deoarece acesta nu are formă, este spiritul viu! Voi combina egoismul cu misterul şi-l voi picta undeva între cer si pământ.
Voi avea grijă totuşi ca totul să se afle într-o armonie desăvârşită. Din când în când, destinul poate va desena şi el câte un soare sau cate o lună.
                Apoi, voi aştepta momentul  să-l expun în inima cuiva, înainte ca timpul să-l modifice!